woensdag 23 september 2020

Dinsdag 22 en woensdag 23 september. Camping De Koerberg in Heerde.

Dinsdag 22/9 zijn we om 9 uur vertrokken uit Meerssen en tegen 12 uur arriveerden we in Heerde op camping de Koerberg. Een grote camping die deel uitmaakt van De Molecaten. Er staan hier veel huisjes en de kampeerders hebben hun eigen afdeling. Per nacht betaal je € 16,- (excl. wifi). Geen geld vergeleken met de camping in Meerssen die € 20,- kostte. We hebben een ruime plek uitgezocht. Voor meer info over deze camping klik hier.

Vanmiddag 23/9 hebben we een bezoekje gebracht aan het Hanzestadje Hattem het Hanzestadje dat tegenover Zwolle aan de IJssel ligt. Het Voermanmuseum maar ook het Anton Pieckmuseum kon met onze museumkaart worden bezocht. Helaas was de Grote kerk gesloten Jammer want deze kerk is zeer de moeite waard. Wij moesten het doen met een afbeelding in het museum. De Gasthuiskerk met haar B&T orgel was ook dicht. De Dijkpoort is een stadspoort die in 1908 door achitect Cuypers is gerestaureerd en opgepimpt. Terug in Heerde nog een foto gemaakt van de dorpskerk. In 1923 is het toenmalige schip van de kerk vervangen door een groot schip in kruisvorm. Het lijkt wel een Gereformeerde kerk midden in een Hervormd gebouw.

Terug op de camping nog even lekker in de zon gezeten tot rond 16 uur het (kort) begon te regenen. Morgen is het schoonmaakdag en vrijdagmorgen naar huis. Ook weer leuk!

Ons plekje op De Koerberg

Bijschrift toeDijkspoort

Dijkspoort in vroeger tijd

De Gasthuiskerk

V.m. Synagoge

Plaquette bij de Synagoge

17e eeuwse achtergevel

Anton Pieckmuseum

Buiten de stadswal

Kerkstraat

Toren Grote kerk Hattem

Bakkerijmuseum



Interieur Grote kerk

Voermanmuseum

Stadhuis van Hattem

Schilderij van Daniël Douglas

Heerde Dorpskerk





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 25 september. Naar huis.

 Vanmorgen om precies 8.30 vertrokken we uit Heerde. Om 10 uur waren we bij de stalling op de Hemrik. Hier de fietsen er af gehaald en de ta...