zaterdag 19 september 2020

Zaterdag 19 september. Óp naar Metz.

 We hadden geen haast. 125 km is niet veel en in twee uren te rijden. Dus eerst het ontbijt voor de caravan genuttigd. De meeste passanten waren al weer druk bezig hun caravans reisvaardig te maken. Twee enorme bakken vielen daarbij op. Allereerst een stel met enorme aso bak met achterop een quad! De caravan was een tandemasser van Fendt. Zelfs de Nomaden hebben kleinere caravans. Dan nog 3 jongelui met een eenvoudige Kia die een grote tandemasser van het merk Hobby moest trekken. Levensgevaarlijk als deze caravan gaat slingeren.

Om 11.30 uur arriveerden wij op de Municipal van Metz en kregen plekje 15 toebedeeld. Vrij wat vooraan. 's Middags zijn we met de fiets de stad ingegaan daarbij drukke winkelstraten etc. zoveel mogelijk vermijdend. Het was Open Monumentendag in Frankrijk dus we hebben enkele kerken kunnen bekijken. Metz is een prachtige stad die grotendeels autovrij is. Wat opviel was dat men verplicht een mondmasker moest dragen in de binnenstad maar ook dat de terrassen propvol zaten met dit mooie weer. Een lange stoet claxonerende auto's bevolkt door uitbundig vrolijke 'buitenlanders' die een huwelijk gingen vieren deed het ergste vrezen . Wij gaan morgen door naar Nederland om in Meerssen (waar de allereerste Fahner uit Zwitserland zicht in de 18e eeuw vestigde) enkele dagen op de camping te gaan staan.

De familie Patser vertrekt

Als dit maar goed komt

Onze plek

Mooiste uurtje

Place de la Comedie

Temple Neuf


Westgevel van de kathedraal

Interieur van de kathedraal

Hoofdorgel in het zuider transept

Ramen van Marc Chagall

En Nexisrue

Generaal Ney

Chapelle des Templiers

Hoofdstation

Orgel van het Seminarie

Interieur van de St. Martin




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Vrijdag 25 september. Naar huis.

 Vanmorgen om precies 8.30 vertrokken we uit Heerde. Om 10 uur waren we bij de stalling op de Hemrik. Hier de fietsen er af gehaald en de ta...